Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Digitális oktatási programmal támogatják a kórházban ápolt gyermekeket

2015.11.06

Digitális oktatási programmal támogatja a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekeket a Telenor digitális oktatási projektje, a Hipersuli - közölte a telekommunikációs cég csütörtökön az MTI-vel.

 

hipersuli.jpg

(Fotó: Hipersuli.hu)

 

Azt írták, a tananyag hiperneten, az elérhető legmodernebb technológiákon alapuló, nagyon gyors mobilinterneten keresztül érkezik a diákokhoz. Magyarországon több ezer olyan gyermek él, akit hosszabb ideig kórházban ápolnak, ezért nem tud részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. A program az ő életükben és a kórházpedagógusok munkájában hozhat pozitív változást - fogalmaztak.
A Hipersuli program májusban indult. Öt általános iskola tizenegy osztályában 360 gyermek és pedagógusaik számára vált elérhetővé, hogy a tanórákat digitális eszközökkel, táblagépekkel, hipernettel, valamint oktatási célokra kifejlesztett alkalmazásokkal tegyék színesebbé.
Hozzátették, a Hipersuli a KórházSulit erősíti, a két projekt "együttműködik". A KórházSuli egy éve indult önkéntes kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatását technológiai megoldásokkal és személyre szabott tartalmakkal segítse.
Ennek keretén belül a kórházpedagógusok táblagépekkel és mobilinternettel látogathatják meg betegeiket. A gyermekek ezen eszközök segítségével, a KórházSuli rendszerében kidolgozott felületen az igényeikre szabott anyagokból tanulhatnak. A KórházSuliban a digitális tananyagokat önkéntes diákok hozzák létre és önkéntes pedagógusok lektorálják - olvasható a közleményben. MTI